Держводагентство долучається до впровадження енергосервісу

Держводагентство долучається до впровадження енергосервісу

22 грудня 2017 у Києві відбувся семінар щодо переваг енергосервісу в бюджетній сфері за участю представників Держводагентства, а також Міноборони та Держрезерву.

Голова Держенергоефективності Сергій Савчук розповів про цінність ЕСКО-контракту, за умовами якого енергоефективні заходи здійснюються не за бюджетні кошти, а за рахунок приватних інвестицій. Головною перевагою для замовника є зацікавленість інвестора у досягненні найбільшої економії енергоресурсів, адже від цього залежить повернення його інвестицій.

Держводагентство стало першим органом влади, який починає використовувати можливості енергосервісу. Його голова Ірина Овчаренко запевнила у зацікавленості щодо впровадження енергосервісу як ефективного способу модернізації підвідомчих об’єктів, зменшення енергоспоживання та, відповідно, видатків на оплату енергоресурсів.

Радник Голови Держенергоефективності, експерт ГС “Муніципальна енергія” Олексій Корчміт повідомив про економію електроенергії та бюджетних коштів, яка, згідно попередньої оцінки експертів, очікується від укладення ЕСКО-договорів 4 об’єктами Держводагентства.

Держенергоефективності й надалі готове надавати підтримку та консультації щодо запровадження енергосервісу в будівлях органів влади та підвідомчих об’єктів. Важливо, щоб інші центральні органи виконавчої влади також долучалися до цього процесу.

Leave a Reply