Чергові п’ять ЕСКО-контрактів готуються до підписання

Чергові п’ять ЕСКО-контрактів готуються до підписання

29 січня 2018 року на 37-й сесії Славутицької міської ради (Київська область, м.Славутич) було прийняте рішення про затвердження істотних умов ЕСКО-договорів.

Цей крок був зроблений згідно Закону України “Про запровадження нових інвестиційних можливостей, гарантування прав та законних інтересів суб’єктів підприємницької діяльності для проведення масштабної енергомодернізації”.

Істотні умови затвердили стосовно 5 об’єктів, підпорядкованих Управлінню освіти і науки:

  • дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №4 “Марите” компенсуючого (санаторного типу);
  • дошкільного навчального закладу (ясла-садок) № 5 “Джерельце”;
  • дошкільного навчального закладу (ясла-садок) № 6 “Крунк” комбінованого типу;
  • дошкільного навчального закладу (ясла-садок) комбінованого типу “Центр розвитку дитини”;
  • дитячого будинку “Центр захисту дітей”.

Відбір виконавців робіт з енергосервісу здійснювався в Системі публічних електронних закупівель “ProZorro”.

Надалі відбудеться укладання енергосервісних договорів з переможцями тендерів. Договори плануються строком на 5,5 років та передбачають термомодернізацію будівель з досягненням економії споживання та витрат на оплату енергії в середньому до 21%, а в окремі роки – до 25% від базового рівня споживання. Загальна вартість кожного договору в залежності від технічного стану закладів та запланованих заходів для їх модернізації коливатиметься від 550 до 715 тисяч гривень.

Прийняття рішень про затвердження істотних умов енергосервісних договорів стало додатковою гарантією повернення інвестицій ЕСКО-інвесторам. А запровадження ЕСКО-механізму пришвидшить створення комфортних умов перебування дітей у навчальних закладах без додаткових капіталовкладень з боку бюджету.

Leave a Reply