Починається реалізація нового міжнародного проекту Twinning

Почалась реалізація нового міжнародного проекту Twinning

В рамках нового проекту Twinning Держенергоефективності налагоджує тісні стосунки з профільними відомствами Австрії та Італії.

З березня 2019 розпочалися робочі зустрічі учасників проекту. Голова Держенергоефективності Сергій Савчук разом з керівником напряму міжнародної співпраці Державного регулятору ринку електроенергії та газу в Австрії «E-Control» Дітмаром Преінсторфером обговорював можливості залучення досвіду Австрії та Італії на виконання основних цілей проекту.

“Зелена” енергія у 2017 році складала майже третину у кінцевому енергоспоживанні Австрії (32%). У тому ж році 34% електроенергії Італії генерувалось саме із відновлюваних джерел. Досвід цих країн надзвичайно важливий для України.

Саме тому на зустрічі обговорювалося спільне напрацювання дієвих стимулів у “зеленій” енергетиці для сприяння подальшого її розвитку та реалізації нових проектів, у тому числі за участю іноземних інвестицій.

Останніми роками розвиток “зеленої” енергетики має один з найвищих пріоритетів для України. Реалізується багато інших програм, направлених на підвищення її частки в енергетиці країни, зокрема, програма “теплих кредитів”. Тому очікувана результативна робота з експертами профільних служб Австрії та Італії повинна надати новий поштовх альтернативній енергетиці, сприяти ширшому використанню відновлюваних джерел енергії різними споживачами, від приватних господарств до великих підприємств.

Leave a Reply