Енергосервіс запрацює в будівлях Міністерства юстиції

Інформаційно-роз'яснювальний семінар

Енергосервіс запрацює в будівлях Міністерства юстиції

30 травня 2019 в Міністерстві юстиції України пройшов семінар, присвячений використанню ЕСКО-механізму для підвищення енергоефективності будівель.

Ще в минулому році розглядались можливості співпраці з Міністерством юстиції України. Члени Української асоціації Енергосервісних компаній обговорювали задачі, які належить вирішити для прискорення процесу впровадження енергосервісу в будівлях підпорядкованих міністерству установ.

Держенергоефективності спільно з міністерством підготувало інформацію про понад 500 ЕСКО-об’єктів, які потребують термомодернізації. В цей список увійшли будівлі територіальних управлінь юстиції різних областей України, науково-дослідних інститутів судових експертиз, центрів оцінки та інформації тощо. Був проведений попередній аналіз стану будівель, отримана їх характеристика, наявність обладнання, зібрані дані про енергоспоживання.

На інформаційний семінар зібрались представники центрального апарату та територіальних управлінь юстиції, відділів державної реєстрації актів цивільного стану, управлінь державної виконавчої служби та міжрегіональних управлінь з питань виконання кримінальних покарань, представники науково-дослідних установ судових експертиз та державних нотаріальних контор.

Голова Держенергоефективності Сергій Савчук ознайомив присутніх з правовими засадами та зобов’язаннями Держенергоефективності щодо використання енергосервісу в бюджетній сфері.

Особливості проектів та можливості для розпорядників бюджетних коштів і бізнесу при впровадженні енергосервісу висвітлив радник Голови Держенергоефективності, експерт ГС “Муніципальна енергія” Олексій Корчміт.

Представники компаній-інвесторів, які вже мають багаторічний досвід використання ЕСКО, навели практичні приклади реалізованих проектів, надали інформацію щодо перевищення фактичної економії енергоресурсів над очікуваною, обговорили планування інвестицій на 2019 рік та перспективи їх співпраці із Мінюстом.

Спираючись на досвід кількох минулих років, можна з впевненістю стверджувати, що енергосервіс є найвигіднішим та найзручнішим способом створення нормативних температурних умов у приміщеннях без початкових витрат з бюджету та з одночасним скороченням споживання енергоресурсів і витрат на їх оплату.

Leave a Reply