Сєвєродонецьк починає енергомодернізацію

Укладено 10 ЕСКО-договорів

Сєвєродонецьк починає енергомодернізацію

7 серпня 2019 укладено 10 ЕСКО-договорів стосовно будівель дитячих навчальних закладів Сєвєродонецька.

Компанія “КиївЕСКО” та міська рада Сєвєродонецька розпочинають нову фазу взаємодії. Завершився підготовчий етап проведення енергоаудиту, визначення переліку необхідних енергоефективних заходів, проведення тендерів, підготовки документації, затвердження істотних умов договорів на сесії міської ради. Починається втілення планів у життя.

7 серпня 2019 компанія “КиївЕСКО” уклала 10 енергосервісних договорів стосовно об’єктів освіти міста. В переліку школи, дитячі садочки та інші дитячі заклади, підпорядковані відділу освіти Сєвєродонецької міської ради:

  • середня загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1;
  • середня загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 5;
  • середня загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 8;
  • середня загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 10;
  • середня загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 13;
  • середня загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 15;
  • комунальний дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) комбінованого типу № 38 “Росиночка”;
  • комунальний дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) комбінованого типу № 19 “Ластівка”;
  • Севєродонецька гуманітарно-естетична гімназія;
  • Сєвєродонецький міський Центр дитячої та юнацької творчості.

Для реалізації намічених цілей ЕСКО-інвестор впроваджуватиме два з трьох ЕСКО-механізмів, які на теперішній час використовуються в Україні. Більшість будівель буде модернізовано за допомогою класичного, традиційного енергосервісу. Інвестор проводитиме модернізацію системи опалення з встановленням індивідуального теплового пункту з автоматичним погодним регулюванням. Фактично це короткострокові вкладення, з невеликим терміном окупності.

Але три навчальних заклади пішли дещо по іншому шляху. Школи № 10, № 15, а також ДНЗ “Ластівка” будуть використовувати для модернізації комбінований механізм “ЕСКО-енергоменеджмент”. Окрім надання послуг з енергосервісу та забезпечення рівня скорочення споживання та витрат на теплову енергію ЕСКО-компанія також впроваджуватиме диспетчеризацію та моніторинг об’єкта енергосервісу. Це, з свого боку, підсилить ефект впровадження енергосервісних заходів.

Таким чином вже з жовтня 2019 року, з самого початку опалювального сезону, сєвєродонецькі дитячі навчальні заклади почнуть отримувати економію енергоресурсів, а бюджет зменшить витрати на оплату комунальних платежів.

Leave a Reply