МВС України покращує умови проживання у підвідомчих будинках за допомогою енергосервісу

МВС України покращує умови проживання у підвідомчих будинках за допомогою енергосервісу

Умови перебування людей у приміщеннях – болюча тема, яка останні роки привертає до себе все більше уваги. А житловий сектор – одне з тих вразливих місць, яке потребує особливої пильності.

МВС України знайшло механізм покращення умов життя у своїх підвідомчих будинках. У грудні 2019 року Національна академія внутрішніх справ уклала енергосервісний договір з компанією, членом Української асоціації Енергосервісних компаній, ТОВ “КиївЕСКО”. На рахунку “КиївЕСКО” – велика кількість успішно реалізованих проектів, завдяки яким приміщення отримали нормативні температурні показники. А місцеві бюджети – відчутну економію коштів на оплату комунальних послуг.

Тепер до переліку модернізованих приміщень приєднується гуртожиток № 2, що розташований у Києві за адресою вул. Ушинського, 34а. До Нового року компанією було змонтовано все необхідне обладнання. За умовами договору будівля потребувала модернізації індивідуального теплового пункту. Всі необхідні дії були виконані за рахунок ЕСКО-інвестора, без вкладень з боку замовника. Саме в цьому і полягає особливість використання ЕСКО-механізму. Повернення вкладень відбуватиметься виключно за рахунок отриманої економії. Такий механізм стимулює виконавця до якісного проведення робіт. Також є прагнення до прискорення отримання максимального ефекту. А замовник має змогу отримати перші результати на самому початку дії договору та без жодних фінансових витрат.

Енергосервісні договори такого типу зазвичай розраховані на термін 5-6 років. Цей не виключення, його дія запланована до кінця 2025 р. Запланована економія – 25% від базового рівня споживання.

Практика виконання попередніх контрактів показує, що досить часто фактично отримана економія перевищує заплановану. Це дає змогу здійснити виплати по договору раніше прописаного терміну. Після цього обладнання переходить у власність замовника, а вся отримана економія – у його розпорядження. Та при будь-якому розкладі гуртожиток вже в цьому опалювальному сезоні отримає перші результати. З січня вже розпочалось надання послуг енергосервісу.

Leave a Reply