Перший енергосервісний сезон у Головному управлінні регіональної статистики

Перший енергосервісний сезон у Головному управлінні регіональної статистики

Головне управління регіональної статистики завершує свій перший опалювальний сезон із застосуванням енергосервісних послуг.

Державні установи досить давно розпочали знайомство з одним з найвигідніших механізмів модернізації будівель – енергосервісом. Самим активним був 2018 рік, коли для різних міністерств, відомств та інших організацій проходили інформаційні семінари, на яких представники органів влади засвоювали знання про технології та особливості використання ЕСКО-механізму.

В серпні 2018 в Києві в особливому форматі конференц-зв’язку з усіма підрозділами на місцях пройшов інформаційно-роз’яснювальний семінар для керівництва центрального апарату та територіальних підрозділів Державної служби статистики.

Після детального опрацювання інформації деякі з установ Держстату наприкінці року оголосили тендери на закупівлю послуг енергосервісу. Весною 2019 були укладені декілька контрактів з Держстатом. Одним із замовників стало Головне управління регіональної статистики. Виконавцем робіт за результатами тендеру стала столична компанія ТОВ “КиївЕСКО”, член Української асоціації Енергосервісних компаній.

Далі – стандартна процедура: підготовка документації, виконання монтажних та пуско-налагоджувальних робіт. Згідно умовам контракту в будівлі Головного управління регіональної статистики (м. Київ, вул. Еспланадна, 4-6) впроваджено модульний індивідуальний тепловий пункт з електродоопаленням.

З початком опалювального сезону розпочалось надання послуг енергосервісу. Перший сезон із семи запланованих контрактом добігає завершення. Вже отримані перші результати економії теплової енергії при покращенні умов перебування в приміщеннях. Використання автоматичного регулювання подачі тепла в умовах досить м’якої зими знизило невиправдані втрати теплової енергії. А це призвело до суттєвого заощадження бюджетних коштів на сплату комунальних послуг.

Leave a Reply