Енергосервіс у Центральній поліклініці МВС України

Енергосервіс у Центральній поліклініці МВС України

На сьогоднішній день енергосервіс зайняв своє стійке місце як засіб досягнення економії енергоресурсів та покращення умов у приміщеннях виключно за кошти інвесторів.

За останні 4 роки укладено вже 447 ЕСКО-договорів. Деякі з них вже успішно добігають закінчення терміну, деякі знаходяться тільки в початковій стадії виконання. Майже всі вони показують перевищення отриманої фактичної економії над запланованими значеннями. І це свідчить про вдале рішення, вигідне як для замовника послуг, так і для інвестора.

Переважну більшість ЕСКО-контрактів укладено стосовно будівель дитячих закладів освіти. Школи та дитсадочки першими оцінили переваги енергосервісу. В будівлях проводилась модернізація систем опалення, встановлювались індивідуальні теплові пункти. Значно відстають від них медичні заклади, які тільки починають освоювати цей фінансовий механізм. Лідирує Львівщина. Розпочалась модернізація Дрогобицької міської поліклініки. В будівлі встановлені вузли змішування та циркуляційні насоси. Восени 2019 укладений ЕСКО-договір з Львівською обласною клінічною психіатричною лікарнею. Всі контракти виконує київський інвестор, член Української асоціації Енергосервісних компаній, ТОВ “КиївЕСКО”.

І ось іще один медичний заклад долучився до цього процесу. Відбулась модернізація ІТП в будівлі Центральної поліклініки МВС України (вул. Пилипа Орлика, буд. 12, Печерський район, м. Київ). Договір розрахований на 5 років. Розроблена проектна документація, виконані монтажні роботи. Вже в цьому опалювальному сезоні почали надаватися послуги енергосервісу. Так що є впевненість, що медичний заклад досить скоро відчує покращення температурних умов в приміщеннях, а бюджет поліклініки матиме змогу використати зекономлені на оплаті опалення кошти на які-небудь інші, бажано медичні, потреби.

Leave a Reply