Дитячі садочки Одеси застосували енергосервіс

Дитячі садочки Одеси застосували енергосервіс

Одеса вже давно та плідно працює з енергосервісними компаніями. Головна мета – забезпечити громадські будівлі теплом. При цьому зменшивши витрати енергоресурсів та бюджетних коштів на оплату комунальних послуг.

Енергосервісний механізм надає ці можливості в повній мірі. Тому ним вже кілька років користується сфера освіти, яка досі займає перше місце в країні за кількістю будівель, модернізованих цим способом.

Останні два роки роботи в Одесі проводились, в основному, в будівлях загальноосвітніх шкіл. В двох з половиною десятках закладів були проведені енергосервісні заходи. Роботи в дев’яти з них проводилась столичним інвестором, членом Української асоціації Енергосервісних компаній, ТОВ “КиївЕСКО”.

І ось тепер черга дійшла і до дошкільних навчальних закладів. П’ять дитячих садочків за допомогою того ж ЕСКО-інвестора наступний опалювальний сезон зустрінуть у нових умовах. В кінці березня укладено 5 нових ЕСКО-контрактів стосовно енергосервісу будівель ДНЗ Одеської міської ради:

Послуги надаватимуться з 01 жовтня 2020, планова економія енергоресурсів очікується у розмірі 25%. Але вже в цьому кварталі проведені монтажні та пуско-налагоджувальні роботи. Навіть в умовах карантину, у важких умовах, роботи не були припинені та все необхідне обладнання підготовлене для обслуговування.

В службових приміщеннях встановлені повноцінні індивідуальні теплові пункти (ІТП) датської фірми “Данфосс” з системою погодного режимного регулювання, онлайн моніторингу та диспетчеризацією. Це означає, що в холодні дні в приміщеннях буде підтримуватись нормативна температура, але в теплі дні не буде невиправданих втрат тепла, подача енергії буде зменшена до достатнього рівня.

Малеча потребує особливої уваги як одна з незахищених верств населення. Ми, дорослі, повинні створити їй гідні, комфортні умови для розвитку та навчання. І дуже добре, що представники одеської влади, розпорядники бюджетних коштів, розуміють це та створюють цивілізовані умови для перебування дітей в дошкільних навчальних закладах.

Leave a Reply